Jubileum Symposium 25 jaar Stichting Food Micro
“Trends en ontwikkelingen in de levensmiddelenmicrobiologie”
Op donderdag 4 december 2025 viert de Stichting Food Micro op de Landgoederij te Bunnik haar 25-jarig jubileum. Dat wordt een bijzonder evenement waarvoor wij u graag uitnodigen. Gerenommeerde sprekers zullen naar eigen inzicht lezingen verzorgen over recente en toekomstige ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarbij komen voedselveiligheidsvraagstukken in relatie tot bacteriën, schimmels en virussen maar ook de situatie rond actuele chemische contaminanten zoals PFAS aan de orde.
Het doet ons buitengewoon veel genoegen dat Prof. Marcel Zwietering (WUR, Wageningen) bereid is gevonden het symposium met een inleidende lezing te openen waarna Prof. Mieke Uyttendaele (Universiteit Gent) de tweede inleidende lezing zal verzorgen. Beide hoogleraren zullen hun licht laten schijnen over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van microbiologie en voedselveiligheid. Verder zal Dr. Marjon Wells-Bennik (NIZO, Ede) een lezing verzorgen over bacteriën in relatie tot voedselveiligheid. Dr. Jan Dijksterhuis (Westerdijk Institute, Utrecht) verzorgt een lezing over de rol van schimmels bij voedselbederf, met aandacht voor de vorming van mycotoxinen. Dr. Miranda de Graaf (Erasmus MC, Rotterdam) bespreekt virussen in voeding. De verdere invulling van het programma volgt binnenkort.
Op dit symposium zal de unieke omstandigheid ontstaan om veel invloedrijke wetenschappers op het gebied van levensmiddelenmicrobiologie en voedselveiligheid als spreker of als bezoeker te kunnen ontmoeten. Zoals altijd is er ook nu in de pauzes en de borrel achteraf voldoende ruimte om hen en andere deskundigen te spreken. Het symposium is in de Nederlandse taal en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling en productie van levensmiddelen of ingrediënten zoals QA managers, productiemedewerkers, productontwikkelaars, microbiologen, wetenschappers/laboranten van microbiologische laboratoria, functionarissen kwaliteitszorg en risicomanagers alsmede voor managers, beleidsmedewerkers en toezichthouders. Het is ook fijn dat steeds meer docenten die zich richten op levensmiddelenmicrobiologie onze symposia weten te waarderen.
Deelname-informatie
Tot 1 oktober 2025 geldt een vroegboekkorting en bedragen de inschrijfkosten € 275,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, versnaperingen, hapjes, borrel en het symposiumboek. De kosten voor registratie na 1 oktober zijn €325,- p.p. Schrijf u tijdig in want de verwachting is dat ons Jubileumsymposium snel zal zijn volgeboekt.
Ook op ons jubileumsymposium bieden wij met plezier oudere vakgenoten een podium om betrokken te blijven bij het vakgebied en bij te praten met collega’s. Bent u 65-plusser, dan bent u daarom van harte welkom! U kunt intekenen tegen een gereduceerd tarief van € 65,- p.p. (ook als u nog werkzaam bent).
Wij zien u graag op 4 december 2025 op ons jubileumsymposium te Bunnik.